Filemons Cream

A tökéletesen könnyed túró gombóc




Apától tanult recept. Ha pontosan követitek a receptet és a technológiát könnyű és nagyon finom lesz!

Pár "trükk": Mostanában a túrók minősége, nos, "nem olyan mint régen!" Felhasználás előtt érdemes egy szűrőbe tenni és lecsöpögtetni, mert nagyon vizes szokott lenni. Az evőkanál pedig legyen az a régi, nagy és mély evőkanál, vagy használjunk másfélszer annyi darát.

Hozzávalók:


50 dkg tehén túró szitán áttörve
2 nagyobb tojás vagy 3 kisebb
4-5 púpozott evőkanál búzadara
egy csipet só és egy evőkanál cukor

A hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi habverővel, vagy botturmixszal. 
Lefedve 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben, hogy a gríz megdagadjon. 
Vizet forralunk, s mikor az elkezd "gyöngyözni", ping-pong labda nagyságó gombócokat gyúrunk. Ehhez célszerű bevizezni a kezünket hideg vízzel, mert akkor nem fog annyira tapadni. Beletesszük a vízbe a gombócokat, figyelve, hogy ne kezdjen el "lobogni" a víz. Lefedve 5-10 percig főzzük, majd merőlapáttal kimerjük egy tálra. Onnan is megállapíthatjuk, hogy készen vannak, hogy feljönnek a víz felszínére ha átfőttek.
Serpenyőben olajat forrósítunk kb. 4-5 evőkanálnyit, és ugyanennyi zsemlemorzsát szórunk bele, megpirítjuk és beleforgatjuk a gombócokat. Tejföllel és vaníliás cukorral tálaljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images