Filemons Cream

A tökéletes piskóta receptje


Pár jó tanács és trükk, a tökéletes, habkönnyű piskótához. 
Fontos, hogy csak kiváló minőségű alapanyagokat használjunk!

Hozzávalók (22 cm-es kapcsos tortaformához):

6 tojás (L-XL-es méretű!!!)
6 evőkanál cukor (tudjátok, az a régi, nagy és mély evőkanál)
6 evőkanál liszt
1 zacskó vaníliás cukor és egy csipet sütőpor

A sütőt 180 fokra elő kell melegíteni (légkeverésest csak 150 fokosra). 
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, vigyázva, hogy egy cseppnyi sárgája se kerüljön a fehérjéhez, mert különben nem fogjuk tudni kemény habbá verni. A sárgáját a cukrokkal addig keverjük, amíg "fehér" nem lesz. Tehetünk hozzá kevés reszelt citromhéjat is.
 A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. 
A lisztet érdemes átszitálni egy csipet sütőporral, ez segít még könnyedebbé tenni a masszát. 
A következő lépés, hogy a fehérjéhez fakanállal(!), óvatosan hozzákeverjük a cukros sárgáját, majd kanalanként szórjuk hozzá a lisztet. Fontos, hogy óvatosan, lassan, kívülről befelé haladva keverjük. Ne hagyjuk állni, rögtön öntsük a kivajazott, kilisztezett formába. 
25-30 percig kell sütni, viszont az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert "megfázik" a sütink és összeesik. Hagyjuk még pár percet a sütőben, miközben annak ajtaját nyitva hagyjuk. 
Vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, különben nedvessé válik a kicsapódó párától. Ha púpos lesz a teteje, fordítsuk fejre, amíg hűl.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images