Filemons Cream

Pirított gong bao tészta


Egyszerű, 15 perc alatt elkészíthető igazi "kínai" egytál étel. Ahhoz, hogy a pirított tésztás street food hatást elérjük és tényleg csak 15 percig tartson az elkészítése, fontos, hogy végig maximumra legyen állítva a tűzhely és egy jó wok sem árt. (Ha nincs wokod, semmi gond, mert egy magasabb falú tapadásmentes serpenyőben is csodálatos lesz ez a fogás!)

Hozzávalók 2 főre

3 szál újhagyma a zöldjével
1 nagy gerezd fokhagyma
friss gyömbér, kb. akkora darab mint a fokhagyma
2 szál szárzeller
1 db nagyobb paradicsom
fél csirkemell
egy kis marék földimogyoró (lehet akár sózott is)

2 evőkanál cukor
4 evőkanál világos szójaszósz *
1 evőkanál balzsamecet
frissen őrölt bors
chilipehely, ízlés szerint


A páchoz

1 evőkanál keményítő
3-4 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál szójaszósz

Először bepácolom a vékonyra vágott csirkemellet. Ehhez csak egyszerűen összekeverem a marinád hozzávalóit és beleforgatom a húst. A keményítő és az alkohol egyfajta gyorspácot alkot, percek alatt megpuhítja a húst.

A tésztát egy hőálló tálba teszem és annyi forrásban lévő vizet öntök rá, hogy ellepje. Nem kell főzni, mert így is megpuhul mikorra szükség lesz rá.

A zöldségeket vékony csíkokra szeletelem. Közben egy wokban olajat hevítek. Fontos, hogy a wok alatt a láng végig a maximumon legyen, és folyamatosan kevergessük, rázogassuk az ételt. 

Először a hagymát, majd a fokhagymát, gyömbért, zellert, paradicsomot és a mogyorót dobom hozzá. 

Elég 1-2 percig pirítani, majd mehet bele hús a páccal együtt. Átforgatom, amíg a hús "kérget kap", vagyis nem látszik sehol sem nyersnek. 

Megszórom a cukorral, és beleöntöm a szójaszószt, valamint a balzsamecetet is. Felforralom és hozzá keverem a leszűrt tésztát. Párszor átforgatom és ezzel el is készült az ebéd, vagy vacsora.

* Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz elég sós!


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images