Könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának tökéletes fogás. Amilyen gyorsan elkészül, olyan finom ez a "saláta". Azért idézőjeles saláta, mert egyrészt ez egy meleg étel, másrészt köretként is kiváló lehet, ha valaki nem bírja hús nélkül. :)
A kuszkusz (durumbúza-dara) az észak-afrikai konyhában elterjedt alapanyag, amelyből 10 perc alatt varázsolható köret vagy akár saláta. Szinte bármely nagyobb élelmiszer- vagy bioboltban kapható, én pl. a DM-ben vettem.
Bármilyen otthon lévő maradék zöldséget felhasználhatunk hozzá. Nálam épp egy 1/4 cukkini, és padlizsán, 1/2 paprika és paradicsom és egy kis zöldhagyma volt a hűtőben.
Hozzávalók 1 főre:
100 g kuszkusz
150 g forrásban lévő sós víz
1/4 cukkini
1/4 padlizsán
1/2 paprika
1/2 paradicsom
újhagyma
fokhagyma
Öntet:
só, bors
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olíva olaj
friss menta
A kuszkuszt leöblítem, felöntöm a forrásban lévő vízzel és lefedem. 10 perc alatt készre puhul. Nem kell főzni!
A zöldségeket forró olívaolajon 2 perc alatt megpirítom. Nem párolom puhára, akkor a legfinomabb, ha még ropogósak.
Elkészítem az öntetet.
A kuszkuszt villával fellazítom és összekeverem a zöldségekkel és az öntettel.
0 vélemény